Provst i Horsens og formand for Provsteforeningen, Annette Brounbjerg Bennedsgaard, stiller op som efterfølger til Biskop Henning Toft Bro i Aalborg Stift. Det gør hun efter utallige opfordringer.

I forbindelse med det forestående bispevalg i Aalborg Stift, har en stor gruppe af nordjyder, geografisk bredt fordelt, ført samtaler med hinanden om, hvilke evner og erfaringer og ikke mindst hvilken profil, den kommende biskop skal have.

Ole Kamp, formand for i Vor Frue Sogn i Aalborg, siger:

”Vi ønsker en dygtig teolog og en sikker og tydelig biskop, der kan lede folkekirken ind i en spændende fremtid. Vi har ledt efter et menneske med en solid teologisk ballast, bred kirkelig forankring og med lederevner, -kompetencer og -erfaringer fra relevante sammenhænge.

Samtidig ville vi finde et menneske, som kan stå i spidsen for vores værdifulde kirkelige tradition, og som samtidig vil have evnen til at samle nordjyderne om en passende fornyelse og nytænkning, hvor der er behov for det.

Vi har lagt vægt på at finde en præst, der både forstår udfordringerne i Stiftets mange landsogne og som også ser og forstår folkekirkens rolle ind i det byliv, som er under forandring. Det er en stor glæde for os, at Annette Brounbjerg Bennedsgaard stiller sig til rådighed som bispekandidat. Vi er dybt taknemmelige for, hun tager imod vores opfordring, siger Ole Kamp.”

Annette Brounbjerg Bennedsgaard udtaler: ”Jeg er glædeligt overrasket og taknemmelig for den tillid, der er vist mig. Gode nordjyder har overbevist mig om, at jeg har noget at byde ind med som biskop og leder for Aalborg Stift. 


Jeg stiller op som bispekandidat, fordi evangeliet gør en verden til forskel for samfund og mennesker. Jeg vil som biskop arbejde sammen med menighedsråd, præster, provster, lægfolk, foreninger, kommuner og institutioner på, at evangeliet fortsat giver eksistensvitaminer, orientering, tro, håb og livsmod til os – når livet skal leves, og når samfundet skal indrettes. Og jeg glæder mig til at besøge sognene på land og i by og komme helt tæt på menighederne, så arbejdet tager udgangspunkt i deres virkeligheder derude.

Som biskop vil jeg bidrage til, at vi i Aalborg stift fortsat får skabt bæredygtige enheder for præster, menighedsråd og ikke mindst menigheder, så vi også fremadrettet kan tiltrække og fastholde dygtige præster og menighedsrådsmedlemmer. Her må vi sammen se virkeligheden i øjnene, også når befolkningsudviklingen er anderledes, end vi kunne ønske. Jeg har erfaring med strukturudvikling som provst i et stort provsti med flest landsogne. Jeg har ingen færdige svar, men erfaring for, sammen med menighedsråd og præster, at finde fremtidsveje, som er tilpasset de lokale forhold.”

KONTAKT
Ole Kamp fra baggrundgruppen:
ole@olekamp.dk eller 30701655
Annette Brounbjerg Bennedsgaard:
abb@km.dk eller 20469997
www.annettebennedsgaard.dk og Facebook: Bispekandidat Annette Brounbjerg Bennedsgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.